2018.1/23

海外より講師をお招きして研究会を開催しました。

2018年1月23日メルボルン大学のJean Mulder博士をお招きして講演ならびに研究会を開催しました。ダンジェロ教授のレポートを紹介します。

Visit by well-known professor from the University of Melbourne, Australia

Professor Jean Mulder of the University of Melbourne’s Department of Languages and Linguistics was in Nagoya doing research this month. Through our connection with her as a member of the World Englishes academic community, she came and gave a lecture at the Kokusai Eigo Career ‘common room’ to a small group of professors and students. She discussed the use of the articles “a” and “the” by highly educated Indonesian users of English in the United Nations, and found some common points between the challenges that both Japanese users of English and Indonesians have with this tricky feature of grammar. It was followed by a lively question and answer period. Thank you Dr. Mulder!