2017.5/23

学術講演会を開催しました。

2017年5月23日、国際英語キャリア専攻と中京大学英語学会共催による学術講演会が開催されました。講師には土屋慶子先生(横浜市立大学准教授)をお招きし、「Business English as a Lingua Franca in Asia: Integrating Corpus and Conversation Analysis」と題してご講演を頂きました。ダンジェロ教授によるレポートです。

国際英語学部国際英語キャリア専攻/学術講演会

横浜市立大学准教授 土屋慶子先生

On May 24th, Dr. Keiko Tsuchiya of Yokohama City University delivered a special lecture sponsored by the World Englishes and Business major, entitled, "Business English as a Lingua Franca: Integrating Corpus and Conversation Analysis." She shared her research data in which she recorded lunchtime meetings of Japanese, Singaporean, Malay, Indonesian, Indian and Chinese co-workers interacting in a South-East Asian setting. Her findings reveal that negotiation skills and intercultural sensitivity may be the most important factors for students, in their future international careers using English.
 The group of over 150 first, second, and third year students enjoyed the talk very much, and Dr. Tsuchiya later joined full and part-time faculty for a stimulating lunch in the Learning Support Wing.